Stoptober stoppers 2017

afbeelding van Redaktie

Geplaatst door Redaktie op 20/09/2017 - 11:34

Lid sinds 06 nov 2015

7 jaar 3 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

De plek voor iedereen die mee doet aan Stoptober 2017 en dus 1 oktober stopt met roken. Lees meer over Stoptober of stel jezelf hieronder even voor.

afbeelding van pepim

Geplaatst door pepim op 22/09/2017 - 21:15

Lid sinds 29 feb 2008

16 jaar 11 maanden geleden gestopt

even een up

Geplaatst door QueenDennis op 26/09/2017 - 14:18

Lid sinds 26 sep 2017

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Heyy! Ik ben Dennis en doe dit jaar mee met stoptober... Ik ga het doen met gebruik van Tabex en het boek de opluchting. Ik hoop op 1 oktober eindelijk te kunnen stoppen maar doordat mijn tabex iets vertraagd is kan het 2 oktober worden omdat ik dit wel volgens het schema wil gaan gebruiken.

Zijn er hier mensen met ervaring met het gebruik van tabex? Heb namelijk meerdere cold turkey pogingen gedaan maar heb echt iets nodig om het scherpe randje eraf te halen, het gene wat mij altijd opbreekt is het gevoel alsof je continue in een waas leeft tijdens het stoppen waardoor alles duf en leeg lijkt. Ik hoop dat de tabex hier iets tegen helpt, en zelfs al kom ik in deze waas terecht zal ik alsnog stoppen want genoeg is genoeg en ben t roken echt zat

Geplaatst door Roseetje (niet gecontroleerd) op 26/09/2017 - 22:16

Lid sinds

Hi, ik doe mee.. vandaag mijn Champix binnen gekregen..

afbeelding van mirway

Geplaatst door mirway op 27/09/2017 - 11:56

Lid sinds 27 sep 2017

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Tabex.

Hoi hoi... Ook ik ga meedoen aan Stoptober! Vastbesloten om eindelijk voorgoed af te rekenen met mijn stomme verslaving! Ruim vier jaar geleden ben ik met behulp van champix gestopt met roken. En eigenlijk ging dat me heel goed af. Ik was dolblij om zonder mijn pakje shag van huis af te kunnen gaan en keek ineens met verbazing naar alle pakjes shag en sigaretten die verkocht werden overal in de supermarkten. Wat een geld...en wat een akelige gewoonte. Zo blij dat ik daarvan af was! Hoe extra stom was het van mij, om 7 maanden later zelf weer een peukje op te steken. (hoe smaakte dat ook alweer?) Echt smerig dus...maar toch?! Langzaamaan werd roken weer een vaste gewoonte en binnen no-time had Nico me weer in z'n greep. Nu vier jaar later opnieuw een poging om te stoppen. Dit keer met behulp van Tabex.. gewoon als ondersteuning en omdat ik mezelf heb wijsgemaakt dat het zonder hulpmiddel vast niet gaat lukken. (ook dat zit tussen mijn oren waarschijnlijk.. maar oke...om het een goede kans te geven dan moet het ook tussen die oortjes goed zitten) Gisteren begonnen met het gebruik van de pilletjes en dan is het dus de bedoeling dat ik aankomende Zaterdag 30 september ga stoppen. Omdat 1 dag meer of minder niet uitmaakt denk ik dan... meld ik mezelf aan bij de Stoptoberclub ;) Misschien een extra stimulans voor een geslaagde poging.

succes iedereen!

 

 

Geplaatst door QueenDennis op 27/09/2017 - 15:40

Lid sinds 26 sep 2017

2 jaar 4 maanden geleden gestopt met Tabex.

Wat leuk dat je ook stopt met tabex, kunnen we elkaar een beetje op de hoogte houden. Ik ben vandaag begonnen met het slikken van de tabletten. Merk jij al iets? Misschien is het bij mij placebo hoor maar rookte net een peuk en werd oprecht een beetje misselijk van de smaak... hopen dat dat zo blijft want dan ben ik er helemaal zo vanaf.

Nog een paar dagen en dan mogen we, vanaf morgen kan je volgens mij ook de stoptober app downloaden. Ben benieuwd wat die precies inhoud en te bieden heeft.

afbeelding van Evarookvrij

Geplaatst door Evarookvrij op 27/09/2017 - 21:14

Lid sinds 27 sep 2017

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik had het plan mee te doen aan stoptober, maar afgelopen zaterdag vroeg ik me halverwege mijn sigaret af waar ik eigenlijk mee bezig was. Op dat moment de sigaret uit gemaakt en gestopt met roken. Nu, bijna 4 dagen later, heb ik nog steeds niet gerookt. Als ik echter sigaretten in huis had gehad weet ik niet of ik het wel volgehouden had. Nu kijken of ik het in ieder geval ook heel stoptober vol kan houden!

Voor iedereen die binnenkort gaat stoppen, heel veel succes! 

afbeelding van mirway

Geplaatst door mirway op 28/09/2017 - 12:31

Lid sinds 27 sep 2017

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Tabex.

 

Hoi Eva,.. wauw cold turkey vindt ik echt knap! Ik heb mezelf wijsgemaakt dat het me niet lukt zonder hulpmiddel dus dan zit het tussen de oortjes al snel niet goed natuurlijk. Om mezelf de beste kans op succes te geven gebruik ik dus Tabex. En Dennis... inderdaad leuk om iemand in deze maand te hebben die ook gaat stoppen met Tabex. Ik heb deze pillen al eerder gebruikt en mijn ervaring is dat het echt helpt, alhoewel je het natuurlijk altijd zelf moet doen. Omdat ik toen na vier dagen gestopt te zijn er ineens geen zin meer in had, ben ik toen gestopt met de pilletjes omdat mijn motivatie toen niet genoeg was om er echt mee door te gaan. Ik merkte toen dat ik er niet geheel achter stond en dat vond ik zonde van mijn dosis Tabex. Deze pillen werken prima, maar het grootste deel zit gewoon in je hoofd, en zolang dat gevoel daar niet goed zit hoef je het nauwelijks te proberen. Je moet ervan overtuigd zijn dat je gaat stoppen en in dat geval werkt Tabex heel goed. Ik ben dus nu bezig met de pillen die ik tijden geleden al had aangeschaft. Vond dat het nu de tijd was om ze te gaan gebruiken omdat ik het roken en de verslaving ervan helemaal zat ben! Ik slik de pilletjes nu vanaf dinsdag en ik merk dat ik inderdaad wat misselijk ben soms. De eerste dag/nacht ook last van prikkelende benen. Geen idee of dat er iets mee te maken had, maar goed. Ook merk ik nu al dat mijn behoefte aan een sigaret iets minder is... af en toe betrap ik me erop dat ik al een tijd niet gerookt heb, en dat wanneer ik er eentje wil opsteken ik eigenlijk niet eens heel erg veel behoefte heb. Ik ben vast van plan om dit pakje leeg te maken omdat ik echt wil ervaren hoe smerig het eigenlijk smaakt. Met de hoeveelheid die ik nu nog rook heb ik genoeg tot zaterdag en dat is dan ook mijn stopdag... bewust afscheid nemen van mijn pakje en van mijn nare gewoonte dus...   We gaan het gewoon doen! Succes allemaal en hou de moed erin... de eerste dagen zijn/worden het ergste,..daarna kunnen we genieten van een volle hap frisse lucht, meer energie, meer smaak, meer geuren!

 

 

 

afbeelding van Mark73

Geplaatst door Mark73 op 28/09/2017 - 13:12

Lid sinds 26 sep 2017

2 jaar 4 maanden geleden gestopt

Iedereen alvast heel erg veel succes gewenst!!! laugh

afbeelding van mirway

Geplaatst door mirway op 28/09/2017 - 15:48

Lid sinds 27 sep 2017

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Tabex.

Dank je wel Mark! laugh

afbeelding van Mark73

Geplaatst door Mark73 op 28/09/2017 - 16:01

Lid sinds 26 sep 2017

2 jaar 4 maanden geleden gestopt

@mirway, heel toepasselijk plaatje heb je als avatar. Heel leuk!! laugh

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 28/09/2017 - 16:16

Lid sinds 29 feb 2016

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Eva, al 5 dagen rookvrij! Je hebt al veel bereikt. De koolmonoxide is uit je lichaam en de nicotine grotendeels. Dat gaat lekker. Eigenlijk hoor je in de septemberclub. Mark en ik zitten daar ook in en aangezien we een klein clubje zijn kunnen wij wel wat extra mensen gebruiken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de oktobergroep mee te gaan. Wat je ook doet, ik wens je heel veel succes!! 

Ik herken dat patroon ook hoor. Iedere keer, in mijn geval elke dag, dat ik sigaretten kocht baalde ik daar eigenlijk van. Maar tja, ik durfde niet zonder te zitten. Als je dat een paar keer achter elkaar meemaakt dan komt ook het moment dat het balen sterker is dat de angst om zonder te zitten.

Jullie weten allemaal dat de beslissing om te stoppen verstandig is. Dat weet iedere roker. Maar jullie hebben de kracht gevonden om ook te beslissen. Helemaal geweldig zijn jullie. Ik wens iedereen succes. Groet vanuit de Septemberclub 1017. Jaja, wij zijn ook nog beginnende, en sommigen ervaren, stoppers. Tip: drink vooral de eerste week heel veel water en vermijd plaatsen waar je gewend was te roken. Stel doelen en denk niet in de trant van: ik mag niet roken. Beter: ik ben blij dat ik niet meer rook. Nou, even wat verstandige tips van iemand die zelf ook nog maar moet zien of hij zijn doelen haalt. Maar ik ga er wel voor.

afbeelding van mirway

Geplaatst door mirway op 28/09/2017 - 16:43

Lid sinds 27 sep 2017

2 jaar 5 maanden geleden gestopt met Tabex.

@Mark73 Tja, je moet er natuurlijk zelf van overtuigd zijn dat je gaat stoppen dus ik vond deze wel erg toepasselijk ;)

Geplaatst door Fiet op 01/10/2017 - 12:11

Lid sinds 01 okt 2017

Nou, daar gaan we. Langzaam afgebouwd 1.5 maand. Af en toe een aantal stop dagen (max 5) en nu dan een maand. Sinds gisteren ben ik niet lekker. Enorm verkouden en futloos, wat wel scheelt met de eerste dagen. Wat het voor mij zo lastig maakt zijn mijn buien en emoties. De rest trek ik wel aardig. Maar ik ga overwinnen zonder sigaret!!!

Geplaatst door Boris op 01/10/2017 - 15:02

Lid sinds 01 okt 2017

 

Ff voorstellen; boris hier, lang gerookt als een domme ezel, ook altijd een blije ezel geweest. Lekker sporten of uitgaan en vervolgens sigaretje en biertje. Het mooie leven. No problems. Zo'n 3 weken geleden verkouden, hese stem en naar diep hoestje. Schrik me het apelazarus en rookte minder, maar hoestje niet weg, heesheid en verkoudheid wel. Ging 1 week zo door, hoesten minder maar niet verdwenen. Toen dacht ik, ik wil niet zo'n gast worden die hoestend en proestend door het leven gaat, terwijl die rustig blijft smoken.  Dus precies 2 weken geleden stond ik bij de trein mijn laatste sigaretje te doen ( nota bene net een nieuw pakje gekocht, dus had mij mentaal niet top voorbereid) en beloofde mijzelf trouw niet meer te roken. Had gelukkig ( omdat ik eerder al een keer overwogen had te stoppen, dat overwoog ik eigenlijk al de laatste 10 jaar ofzo) een vrachtje Tabex in huis. Dus braaf het Tabex schema volgend zijn we nu 14 dagen clean. Gaat eigenlijk wel ok, met uitzondering van het " knoop in maag" gevoel; zenuwachtig gevoel ect. Dat is best een naar gevoel, maar lijkt al minder te worden. Kom hier om jullie comments te lezen, de magic tricks te leren, if any, en af en toe te zeiken over hoe zwaar en ellendig het is, dan hoef ik daar mijn omgeving wat minder mee te belasten. En indien gewenst enige opbeurende woorden aan anderen als zij het ook moeilijk hebben. Ciao Boris

 

 

 

 

 

Geplaatst door Fiet op 02/10/2017 - 09:48

Lid sinds 01 okt 2017

Thanxxxx

Reactie toevoegen