Dagboek van Alex

Geplaatst door alex op 08/11/2011 - 23:38

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Ik ben Alexandra uit Den Haag, 43 jaar, heb een man en een zoon van 8 jaar. Gerookt sinds mijn 14e jaar en zat zo ongeveer wel op een pakje per dag, zeker de afgelopen 25 jaar. Heb 1 maart mijn 1e poging gedaan en heb het toen 3 maanden volgehouden. Ik ben altijd erg bang geweest om te stoppen, het idee alleen al..... durfde er bij voorbaat al niet aan te beginnen.

Maargoed, wijsheid komt blijkbaar toch met de jaren dus vandaar toch een poging gewaagd afgelopen maart. Ik had nooit gedacht dat ik het zou kunnen, was toen dus ook erg verbaasd en supertrots dat het me lukte. Nouja lukken....voor die 3 maanden dan. Uiteindelijk toch in de klassieke valkuil van "eentje moet kunnen"getrapt. c7 Nu weet ik beter, hoop ik.

Ben nu op 2 november gestopt, moest eigenlijk 1 nov zijn maar had die dag nog een vol pakje. Weggooien is dan ook weer zo zonde he....(slaat ook helemaal nergens op, ik weet het..). Anyway, morgen ben ik 1 week rookvrij, joehoe. :bang Al heb ik eigenlijk niet zo'n jubelstemming, wat stelt een week nou voor. Ben pas trots als ik de 4 of 5 maanden haal denk ik, of beter nog, als ik er echt helemaal er vanaf ben! Maarja wanneer is dat? Als het goed en ik zet de plannen door moet dat nu al zijn, toch?

Merk zelf dat ik best nog twijfel aan mezelf, da's geen goed teken. c3 Krijg het benauwd als ik er aan denk dat ik NOOIT meer mag roken, dat is een eeuwigheid. Maargoed, weet het wel hoor, je moet het per dag bekijken en doen. Misschien dat het nog omslaat in "ben zoooo blij dat ik NOOIT meer zal roken! c13 Terwijl het nu eigenlijk heel goed gaat. c12 Het valt me mee dat het niet eens zoveel moeite kost. Als je lekker bezig blijft denk je niet aan roken, merk dat vooral op mijn werk, waar ik tot vorige week op vaste tijden in het rookhok zat. En helemaal niet gezellig hoor, zat er in mijn eentje. Meeste collega's roken niet, aantal gestopt en een paar die niet tijdens werk roken.

Dat vindt ik ook zo knap, mensen die alleen voor de "gezelligheid" roken, bij een wijntje/biertje uitgaan etc. , snap daar niks van. Had bedacht dat ik dat ook kon bij de laatste poging d8 maar dat is niet voor mij weggelegd, zat binnen 4 dagen gewoon weer op mijn gezellige pakje per dag.

Dus op mijn werk gaat het nu goed. Thuis is soms wat lastiger, vooral achter de pc. Dat was altijd rookplekje tijdens het internetten. En aangezien ik nu hele avonden op dit forum zit...snap je 'em? Nouja neem dan maar weer een lolly ofzo.

Verder heb ik de kroegtest nog niet doorstaan, gaan meestal op vrijdag ff borrel halen maar heb maar even overgeslagen, uit voorzorg. Wel op een verjaardag (weliswaar rookvrij, dat wel) geweest en zondag visite gehad en uit eten. Toch allemaal met een wijntje (s) erbij :SSS , maar totaal geen last gehad van peukentrek.

Heb nog wel het probleem dat manlief niet mee gestopt is, vorige keer wel. Hij werkt in de horeca dus is 's avonds aan het werk, dat scheelt. En als ie thuis is rookt ie op het balkon, of gaat ff blokje om ofzo. Is wel lief dat ie zo rekening houdt met mij maar ik WEET dat hij peuken heeft, en dat blijft GEVAARRRR. c7 Hij laat ze gelukkig niet thuis. Had de 3e stopdag echt een kaa uu theeee dag en toen heb ik dus wel een sigaret voor hem aangestoken met een paar trekjes uiteraard. dd4 dd4 dd4 Als ik het volhou stopt hij wel op 1 jan. Moet te doen zijn toch??

Zit me al wel heel erg te verheugen op alle voordelen die gaan komen. Sommige merk ik al. Ik stink niet meer, rookvrije knuffels voor mijn zoon. dd12 Mijn huis is lekker fris, hoeft geen raam meer open om de rook eruit te halen waarbij het meteen superkoud is. dd12 's Ochtends geen gerochel meer in de badkamer dd12 (soms zo erg dat ik bijna over m'n nek ging, kenjedat?). Mijn stem klinkt niet meer als een ouwe vent van 80 dd12 Kan ook weer een riedeltje zingen, ben geen voice materiaal hoor . Fietsen tegen de wind in gaat al lekkerder merkte ik en heb echt meer lucht dd12 . Ten slotte al veel geld bespaart dd12 . Dat was de laatste tijd nog de grootste ergernis, om de 2 dagen weer €23,- (kaaachingggg) bij die AH. Ook echt belachelijk hoe duur peuken zijn geworden, maargoed da's nu dan wel weer een voordeel.

Al die voordelen worden alleen nog maar meeeeeerrrr. Dus als het de komende tijd een dagje tegenzit, of ik na een tijdje gewent ben aan alle voordelen, kan ik hier nog altijd ff teruglezen. Nou heel verhaal geworden, ben er zelf moe van :rollende . Maar is ook wel lekker om alles ff van je af te schrijven.

Alex(andra)

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door Anoniem op 09/11/2011 - 09:10

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Alex,

Welkom op het forum - goed besluit dd3
Je kent de valkuilen, niet twijfelen - die éne bestaat inderdaad niet.
Sluit je aan bij de Novemberstoppers (Forumindex, hoe gaat het ermee, Novemberboot), daar kan je je ervaringen delen met medestoppers.
Veel succes c13 c13 c13
Groetjes,
Karin

Geplaatst door Anoniem op 09/11/2011 - 20:07

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hee Whoopie (Karin),

Bedank voor je berichtje, ik zat al in de novemberbus, ben daarna pas met het dagboek begonnen. Werkt voor mij goed om mijn ervaringen zo te schrijven.

Alhoewel goed......ik ga eerlijk zijn, heb vanmorgen een sigaret gerookt! Had mijn zoon naar school gebracht ging snel naar huis om nog ff terug naar bed te gaan. Manlief sliep nog en ik wist dat zijn sigaretten in huis waren.. Heb er niet eens lang over nagedacht, heb het gewoon gedaan. De rest van de dag wel rookvrij gebleven en dat ging verder goed. Vindt het nu ook nog niet eens zo erg die ene sigaret, en dat is juist het erge!!! Dan doe ik het volgende keer weer... en zo stop ik natuurlijk niet!

Heb het thuis niet vertelt, schaam me wel t.o. mijn zoon en man (hoop maar niet dat ze hier meelezen), maar eigenlijk niet eens zo erg t.o. mezelf (wat wel zou moeten toch?)

Snap er niks van want eigenlijk vind ik het heerlijk zo rookvrij, waarom doe ik dat dan? Gister nog een heel stuk geschreven over alle voordelen, daar sta ik nog steeds achter, da's nou juist het rare. Wat moet ik hier nou mee???

afbeelding van whoopiee

Geplaatst door Anoniem op 09/11/2011 - 20:48

Lid sinds 13 mei 2011

13 jaar 2 maanden geleden gestopt met Lasertherapie.

Hoi Alex,
Wat jammer nou, lijkt me idd moeilijker te stoppen als je partner nog rookt.
De verleiding wordt dan wel heel groot .... kan me zelf niet voorstellen dat ik er ooit nog eentje op zal steken - denk dat dat ook helemaal niet smaakt !
Probeer op het moment dat je er weer een zou willen pakken, iets anders te doen - drink water, ga onder de douche, eet zoethout (heeft mij heel erg geholpen) !!
Hou vol he meis,
Karin

Geplaatst door Anoniem op 11/11/2011 - 23:58

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Vandaag dag 10 ofzo sinds ik ben gestopt. Nouja gestopt....van de week 's avonds nog 1 peuk gerookt maar die was echt smerig, wat natuurlijk wel gunstig was.

Weet zelf niet helemaal waar ik nou mee bezig ben, als je stopt stop je! Heb nou dus al 2 hele sigaretten gerookt en paar trekjes genomen in die 10 dagen. Met het "weer stoppen' na deze misstappen heb ik toch eigenlijk niet zo veel moeite. Misschien denk ik er toch te makkelijk over??
Maar kan tegelijkertijd wel heel jaloers en sjacherijnig worden van mensen die nog wel roken, zovan jullie wel (wat ben ik zielig....). En nog steeds het idee van nooiiiiiit meer roken, da's lang hoor.

Wat me ook erg irriteert is het begrip, of eigenlijk onbegrip, wat de niet rokers hebben. Die snappen gewoon echt niet waar het over gaat. Staan ze je aan te kijken van, wat doe je nou moeilijk...gewoon niet roken, da's toch niet zo erg.... kan ik soms ook zo kwaad om worden. Was het maar zo makkelijk. Denk dat deze verslaving zwaar onderschat wordt. Maarja als je nooit gerookt hebt kun je je het ook niet voorstellen.

Plak iedere dag een pleister, zit nu nog op de volle dosis 21 mg. Bij mij vorige poging was ik aangemeld via stivoro met een coach, kreeg toen een hele stapel pleisters toegestuurd. Daar heb ik nog wel veel van over, dus die gebruik ik nu. Het is niet genoeg voor een volle kuur, die duurt dan iets van 3 maanden, maar ik doe het dan maar korter.

Was vorige keer ook wel bang voor de "pleister verslaving", dat heb ik nu ook. De reden dat ik niet zo veel moeite heb komt toch doordat ik de hele dag nicotine binnenkrijg. Heb nu nog voor 1 week de zware pleisters, dan moet ik lichter. Vorige keer merkte ik wel het verschil, krijg je alsnog afkick verschijnselen.

Dat hele stivoro project vond ik trouwens helemaal niets voorstellen. Heb ik 3 maanden telefonisch 4 gesprekjes gehad, van hoe gaat het nu....., tot goh denk aan de diepere reden waarom je rookt, blablablabla. Ik vond het een aanfluiting. Maargoed kwam nou eenmaal mee in het hele stop- roken -vergoedingspakket.

Vind het ook nu een hele opluchting dat ik niet meer de hele dag moet bedenken wanneer en waar ik mijn volgende peuk kan aansteken, of ik nog genoeg heb tot volgende dag en zonee waar ik ze dan nog kan halen. Of de paniek als je je pakje bent vergeten.
Dus eigenlijk is alles 100 % beter zonder roken, maarja toch aan de andere kant.... moeilijk moeilijk moeilijk en eigenlijk niet te snappen.

Geplaatst door Anoniem op 12/11/2011 - 23:27

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Valt me op dat ik steeds meer "momentjes" heb om te willen roken. Komt opzeker door die paar sigaretten en trekjes van afgelopen week. Maarja gelukkig voor mij, momenteel zonder sigaretten, dan valt er ook weinig te roken. Zonde om zo te blijven twijfelen, is al deze moeite van afgelopen 10 dagen voor niks geweest. Probeer het maar per dag; morgen rook ik niet en daarna zien we wel weer verder...klinkt ook slap! Nee de knop moet echt om, weet alleen niet waar die zit! Help..

Geplaatst door Anoniem op 13/11/2011 - 15:01

Lid sinds 03 nov 2011

toen ik 40 werd, nu 11 jaar geleden stopte ik voor t eerst.

op dag 2 (onderweg naar Denemarken met man en 3 kids) liep ik al stiekem op de parkeerplaats oude peuken te zoeken voor trekjes....echt erg. (aansteker kopen natuurlijk, ook stiekem)
Ik heb toen 3 weken lang NAUWELIJKS gerookt, want stiekem. eentje per dag ofzo. in 5 delen. die, ene.

ik was de GODGANSE dag bezig met- erg weinig- roken.

Niks roken maakt je rustiger
Het is de twijfel die mij nekte. juist zo'n trekkie of die ene..of halve

Het beste is; nu weer rigoreus doorstarten

Desnoods rook je je eerst 1-2 dagen helemaal suf om weer echt te voelen dat je dit niet wilt.

sterkte van een ervaren stopster.
(alleen dat 'ervaren' al...haha.... c8 hmmm niet trots op)
maarre...ik neem mezelf toch wel serieus hoor!

soms zijn er wat MEER lessen nodig, maar als er een wil is is er een weg!!!!!!

STERKTE

Geplaatst door Anoniem op 14/11/2011 - 18:11

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Hoi Hetty, bedankt voor je reactie.

Natuurlijk heb je helemaal gelijk, dat halve gestop en getwijfel werkt voor geen meter. Begrijp er ook niks van want het "niet roken" kost me eigenlijk heel weinig moeite, en voel me onwijs goed. Ja, af en toe zo'n momentje maar da's ook zo weer over.. Tot mijn eigen verbazing ben ook niet al te sjacherijnig geweest. c12

Denk alleen niet dat het goed idee is om me nu 2 dagen helemaal suf te roken, als ik dat doe is het het hek van de dam hoor. Dan kan het me ook niet meer schelen en ga dan gewoon weer roken. Dus dat doe maar niet!

Vanmorgen weer mijn pleisterje geplakt, ga nu toch doorzetten. Ik vindt het gewoon zonde als alle moeite voor niks is geweest, moet ik er de volgende keer weer doorheen. Dus vanaf vandaag weer een frisse start gemaakt!!! :bang

Zag dat jij ook weer een restart maakt, heeel veel succes z145 . Als jij volhoudt doe ik het ook!! dd12

Alexandra

Geplaatst door Anoniem op 14/11/2011 - 23:05

Lid sinds 03 nov 2011

dd3 dd3

mooi zo!

we gaan ervoor

nul komma nul roken is veel makkelijker dan 0,001 roken, remember??
omdat er dan geen twijfels zijn

nee is gewoon nee

nnn dd5 nee dd5 nee dd5 nee dd5 nee dd5 nee dd5 nee dd5

:duim

Geplaatst door Anoniem op 15/11/2011 - 07:35

Lid sinds 07 mrt 2008

Alex wat jammer dat het niet helemaal lekker ging
Idd. half stoppen is echt geen optie
Ga er voor en hou je vast aan dit gedeelte , print het desnoods uit en plak het op de koelkast

alex wrote:

Zit me al wel heel erg te verheugen op alle voordelen die gaan komen. Sommige merk ik al. Ik stink niet meer, rookvrije knuffels voor mijn zoon. dd12 Mijn huis is lekker fris, hoeft geen raam meer open om de rook eruit te halen waarbij het meteen superkoud is. dd12 's Ochtends geen gerochel meer in de badkamer dd12 (soms zo erg dat ik bijna over m'n nek ging, kenjedat?). Mijn stem klinkt niet meer als een vent van 80, nu meer als 50 and still going.. dd12 Kan ook weer een riedeltje zingen, ben geen voice materiaal hoor meer een geslaagde karaoke kandidaat (denk ik zelf). Fietsen tegen de wind in gaat al lekkerder merkte ik en heb echt meer lucht dd12 . Ten slotte al veel geld bespaart dd12 . Dat was de laatste tijd nog de grootste ergernis, om de 2 dagen weer €23,- (kaaachingggg) bij die AH. Ook echt belachelijk hoe duur peuken zijn geworden, maargoed da's nu dan wel weer een voordeel.

Al die voordelen worden alleen nog maar meeeeeerrrr. Dus als het de komende tijd een dagje tegenzit, of ik na een tijdje gewent ben aan alle voordelen, kan ik hier nog altijd ff teruglezen.

Alex(andra)

Sucses hoor ! dd3

Geplaatst door Anoniem op 16/11/2011 - 01:17

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Bedankt Larie, da's een goeie van dat uitprinten, was alweer vergeten dat ik dat zo geschreven had.

Ondanks mijn kleine misstapjes ondertussen toch al 14 dagen verder, yeahhhhh dd12 En ze zijn nog best snel gegaan ook. Het allerergste is geweest nu, pfff. Zal de komende dagen/weken/maanden ook niet makkelijk worden maar niet zo erg die 1e periode. En de voordelen blijven komen.

Ik focus me nu op de leuke dagen in maand december want dat gaat altijd zo snel. Eerst sinterklaas en mijn verjaardag. Die zijn al over een paar weken, maar tegen die tijd ben ik al langer dan 1 maand gestopt!!
Nou en dan is het ook alweer snel kerst, oud en nieuw, die paar weekies kunnen er ook wel bij. En voor je het weet moet de kerstboom alweer weg maar dan zit ik ondertussen op 2 maanden!!! En dan stopt manlief ook, op 1 januari, hij heeft het beloofd dus hij hangt eraan.... Dus da's het scenario, waar we nu voor gaan.

Geplaatst door Anoniem op 16/11/2011 - 18:41

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

De mannen zijn naar voetbaltraining en ik ben eten aan het maken z116 , wat ik normaal dus nooiiit doe. Bij ons is het andersom en kookt mijn man altijd. Da's maar beter ook want ik ben er niet zo goed in dd4 dd4 . Maargoed alles staat te pruttelen, snijbonen, aardappels en 4 speklappies, dus dacht kan wel ff hier wat schrijven.

Moet wel steeds heen en weer lopen of het allemaal wel goed gaat.......ff kijken weer.... speklapjes zien nog een beetje wit, heb ook weer een te kleine pan genomen, ondertussen is de rest wel gaar geloof ik, pfff wat een stress dat koken. Maar het leidt wel lekker af van het niet roken.. Vandaag weer lekker een dag erbij dd12 zo redden we het wel tot aan sinterklaas!

Volgens mij is het gelukt hoor, speklappies liggen lekker in een sjuutje te sudderen, de rest afgegegoten,
alles is klaar c12 . Vanavond is mijn man vrij en thuis, moet ie toch weer op balkon gaan roken.....tis wel heeellll koud brrrrr. Nou hij liever dan ik, moet ie ook maar stoppen!

Had vandaag een vrije dag, altijd op woensdag. Vindt het op zo'n dag toch moeilijker om niet te roken, had ook niet zo'n vol programma, dus hoop "momentjes" gehad, maar tis weer gelukt z145 . Gelukkig morgen weer ff het ritme van werken (en een man die eten maakt :NNN )

Ga ff de tafel dekken, ze zullen zo wel thuis komen van de training.

Geplaatst door Anoniem op 18/11/2011 - 17:42

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Zo hij gaat lekker, weer paar dagen erbij. Gelukkig geen misstap meer begaan, wilde best wel maar heb het toch niet gedaan.

Van de week had ik wel even wat zwaarder...paar momentjes gehad dat ik dacht lekker een peukie op te steken om vervolgens tot de conclusie te komen dat ik ben gestopt en dat dat nou net niet meer kan. Was zo'n "ohja"(ohnee!) :-x momentje waar ik erg sacherijnig van werd. Lijkt net of het leven helemaal niet leuk meer is zonder sigaret, bah niks aan!
Gelukkig was vandaag weer een betere dag. Man heeft een vrije dus peuken de hele dag binnen handbereik, maar toch goed gegaan zonder al te veel moeite z127 . De man staat nu, as we speak, weer in de kou op balkon, dat doet ie wel goed z145

Straks nog ff een wijntje halen in de kroeg, dat wordt voor nu een 1e keer zonder roken. De afgelopen weken durfde ik het nog niet maar denk het nu wel kan..

Geplaatst door Anoniem op 19/11/2011 - 01:29

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Ben toch maar niet naar de kroeg gegaan vanavond. Na het eten en bakkie koffie had ik veel meer zin in m'n joggingbroek op de bank, lekker de voice kijken. Kwam op zich wel goed uit, weer een verleiding minder.

Morgen ff kijken hoe ik verder ga met de pleisters, 21 mg is op. Dus of over op de 14 mg, of 14+7 = 2 pleisters plakken..

Geplaatst door Anoniem op 22/11/2011 - 20:30

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Zit op 3 weken nu, joehoeee, hij gaat lekker z145 !

Gisteren hele slechte dag gehad, echt kaaa uuu ttteeee, van alles aan de hand... maandag, ongesteld, koud, moe, mistig en overgestapt naar pleister stap 2...14 mg. Ja de 21mg waren op en ik vertik het om nieuwe te kopen a € 20,- voor een week! c7 c7 .
Anyway denk dat de overgang naar lichtere pleisters dus niet geheel zonder obstakels is gegaan.Ik heb ook wel meer trek in een peukie nu, maar dat doen we natuurlijk niet c7 c7 . Pff, moet er niet aan denken om weer van voren af aan te beginnen!!!

Vandaag was het wel weer ok, de zon scheen tenminste weer, dat scheelt ook al veel voor de algehele stemming :zon :zon

Aan de ene kant wordt het nu wel iets makkelijker, je denkt er minder bij na, het niet roken. Aan de andere kant is de spanning en sensatie van het begin eraf, het wordt normaler maar het wordt er ook nog niet leuker op.

Geplaatst door Anoniem op 24/11/2011 - 19:44

Lid sinds 01 nov 2011

11 jaar 3 maanden geleden gestopt

Daar zijn we weer. Vandaag weer 'es een hele goeie dag gehad, alles ging lekker vanzelf qua niet roken. Als iedere dag nou zo zou zijn.....was het een makkie om te stoppen. Maar.... weet wel beter!

Al met al is het wel te doen, hou het nog steeds vol dus..... maar mis het ook wel heel erg hoor, dat peukie.
Tis allemaal zo tegenstrijdig. Ik hou me vast aan ex-rokers die zeggen dat stoppen het beste is wat ze ooit hebben gedaan. Dat gevoel moet ik ook hebben ,maarja dat zal nog wel minimaal 1 jaar duren... Dus tot die tijd blijft elke dag een gevarenzone....

Maak me wel een beetje zorgen over de kilootjes die erbij komen. Ik eet de hele dag alles wat los en vast zit, dat moet minderen ...ik groei dicht op deze manier, maar hoe??? Vorige stop poging kwam ik ook een kilo of 6 aan, is mijn geval toch gauw naar een volle maat 42, kleine 44. Toen ik weer ging roken was ik die extra kilootjes uiteindelijk ook wel weer kwijt. Maargoed daar heb ik nu niks aan want ik GA NIET MEER ROKEN!!! Dus toch maar wat anders verzinnen...

Reactie toevoegen

Pagina's