De Stophelden van januari en februari 2018

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 02/02/2018 - 10:42

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo!

Ben je gestopt met roken in januari of februari 2018? Of van plan dit nog te gaan doen deze maand? Kom dan gezellig meebabbelen hier met andere (s)Toppers. Wij zijn de klaagmuur als je even je frustratie van je af wil schreeuwen, het steuntje in de rug als je het moeilijk hebt, we feesten met je mee als het goed gaat en delen ervaringen die kunnen helpen bij het definitief overwinnen van de verslaving. Samen zijn we sterker dan het nicotinemonster, dus wees welkom allemaal!

Hieronder de lijst met stoppers tot nu toe, wil je er ook op laat het dan hier even weten, dan zet ik je erbij laugh

 

Dit is een maandlijstje, hiermee kom je overigens niet automatisch op de hieplijst, wil je ook op de hieplijst staan, stuur dan een mailtje met je nick (gebruikersnaam) en stopdatum naar hieplijst@quicknet.nl of hieplijst@cs.com

afbeelding van Marek

Geplaatst door Marek op 02/02/2018 - 11:52

Lid sinds 18 jan 2018

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Doen jullie in Nederland ook nen Tournee Minerale  (= maand zonder alcohol) of iets dergelijks?  Ik denk dat dit (in Belgie althans) er veel mee te maken zal hebben dat er in februari weinig stoppen-met-rokers zijn.  Natuurlijk is de maand nog vroeg, maar stoppen met  2 zaken tegelijkertijd...

afbeelding van Uiltje69

Geplaatst door Uiltje69 op 02/02/2018 - 11:59

Lid sinds 05 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Yo ik ben er!!!!

Marek ik dacht dat januari zoiets was in Nederland over een maand geen alcohol drinken.

Vanwege de afgelopen feestdagen of zo kan ook feb zijn maar ik weet het niet.

Alcohol heb ik geen probleem mee drink heel weinig eigenlijk Haha.

Zelf ik ben nu al bezig om me 2de verslaving aan te pakken en dat is roken.

1st verslaving heb ik al overwonnen en dat is gokken. Al 3 jaren lang gokvrij!

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 02/02/2018 - 12:02

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Ha Marek, daar had ik nog niet over nagedacht. Met twee dingen tegelijk stoppen kan moeilijk zijn, maar het ook wee makkelijker maken. Denk aan Josje bijvoorbeeld, die tegelijk met het stoppen ook ging detoxen. En de combinatie alcohol en sigaretten is vaak een hechte vriendschap, dat zou het ook juist makkelijker kunnen maken om met allebei tegelijk te stoppen toch?

Tournee Minerale ken ik trouwens niet hier in Nederland. Maar er is wel iets als Dry January, ik denk dat dat net zoiets is. Alleen is dat dus een maandje eerder haha.

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 02/02/2018 - 12:04

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Oh haha Uiltje nu zaten we alweeer tegelijk een reactie te typen hihi.

Als je deze rookverslaving hebt overwonnen, heb je dan nog meer op je wensenlijstje/to do lijstje staan? Je laat nu wel zien dat je zo'n beetje alles aankunt en voor elkaar krijgt waar je in gelooft, dus ik ben benieuwd wat je volgende project wordt hahaha

afbeelding van Uiltje69

Geplaatst door Uiltje69 op 02/02/2018 - 12:08

Lid sinds 05 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Suus aankomende periode ga ik de financiën aanpakken die veroorzaak zijn door het gokken. Dus extern hulp etc.

Dus als dat ook opgelost is dan heb ik denk ik genoeg opzitten om ff een rustig leventje te leiden zonder poespas waar ik controle over heb Hahaha want dan heb ik echt controle over mijn leventje waar ik altijd gewenst heb en had gedacht dat ik nooit zal krijgen :-)

afbeelding van Anita 65

Geplaatst door Anita 65 op 02/02/2018 - 13:03

Lid sinds 13 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Hypnose.

Hoi

Ik had inderdaad nog wel iets gepost in januari, op Sante na kreeg ik geen reactie. Ik kon wel wat steun gebruiken en ik vraag me nu af of dit de reden was of omdat het niet belangrijk leek.

afbeelding van Vivian

Geplaatst door Mysc op 02/02/2018 - 13:16

Lid sinds 31 okt 2017

3 jaar 10 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hey Anita! Op de een na laatste pagina bij de najaar en winterstoppers heb ik een aanmoedigingspost voor vandaag gemaakt daar sta je in genoemd :)
Er is echt geen reden waarom je over het hoofd gezien bent behalve dat iedereen die hier gestopt is 0.0 concentratie heeft en gewoon makkelijk dingen vergeten
Maar je hoort er zeker gewoon nog bij hoor! Dat geldt voor iedereen.. laat jezelf horen en wees ook trots op kleine momenten zoals voor jezelf oopkomen of hulp vragen bij de dip !

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 02/02/2018 - 13:28

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

@Anita ,Oh lieverd ik had ook helemaal niet gereageerd zie ik, moest even terugbladeren want je stond op een vorgige bladzij. SORRY!!!!!! Gewoon schreeuwen hoor als je het idee hebt dat je te weinig steun krijgt, is in elk geval niet zo bedoeld alleen als ik via de telefoon post is het al heel wat m een reactie te kunnen plaatsen en alle berichten teruglezen gaat dan niet altijd...

Nu in de herkansing dan:

Hoe gaat ie vandaag? Vind je jezelf alweer wat leuker? Want dat is echt het allerbelaangrijkste hoor...JIJ bent belangrijk...je bent bezig met het avontuur van je leven en mag SUPERTROTS op jezelf zijn. Dus als je nog in een dipje zit, ga voor de spiegel staan...kijk naar die 'ouwe zeikerd' zoals je het zelf omschrijft haha, en geef haar de grootste glimlach die je in je hebt, helemaal vanuit je tenen....en nog een keer...en nog een derde...en dan een schouderklopje om het af te maken want je bent gewoon geweldig bezig! Dat goeie humeur komt vanzelf wel weer terug, geef ht wat tijd en verwen jezelf zoveel mogelijk met leuke dingen (kopen of doen, maakt niet uit).

Hoe was je avondje gister? Lekker gegeten? En wat heb je gezien in het theater?

afbeelding van Anita 65

Geplaatst door Anita 65 op 02/02/2018 - 16:28

Lid sinds 13 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Hypnose.

Hoi hoi

Ik weet ook eigenlijk wel dat het niet persoonlijk is maar voelde me gewoon ff zielig. Maar ben ook wel weer trots omdat ik het durf te zeggen.

Of de duvel er mee speelt, gaan we gister uit eten, grieks, zit er gewoon niemamd in de zaak. Wij denken er komen vast nog mensen maar nee hoor, nou hoeft dat natuurlijk niet perse om lekker te eten, maar ons leventjes is al niet heel druk met mensen. We konden er ook wel weer om lachen en het smaakte heel goed.

We zijn naar het geheime dagboek van hendrik groen geweest, ook bekend van tv en boek.Gaat over bejaarde mensen maar wordt gespeeld door jonge mensen. Heel goed gedaan. 

Op mijn werk gaat het goed, het moeilijkste vind ik thuis, dan vind ik het moeilijk mezelf ergens toe te zetten. Mijn man werkt meestal s avonds en ik ben dan vaak alleen. Ik hoop wel dat ik snel weer mijn hobby's op kan pakken. Nu wil het nog even niet lukken, misschien toch een schop onder mijn kont nodig. 

Bedankt voor de reakties 

 

afbeelding van Marek

Geplaatst door Marek op 02/02/2018 - 16:51

Lid sinds 18 jan 2018

2 jaar 7 maanden geleden gestopt met Allen Carr.

Nog een paar dagen Anita...  en je bent zomaar effe ook al 3 weken gestopt. Geweldig toch !!  yes

afbeelding van suus6

Geplaatst door suus6 op 02/02/2018 - 17:19

Lid sinds 04 nov 2017

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Och n prive restaurant voor jullie tweeen, gelukkig maar dat t eten wel lekker was haha,dan was dat tenminste niet de reden dat er geen andere gasten waren :-)
En dat toneel stuk...das ook toevallig een kennis van mij is daar pas heen geweest en heeft mij t boek geleend nu. Was van planom erditweeweekend in tete beginnen. Schijnt erg goed te zijn.
Die hobbies, heb je nu gewoon nergens zin in, of mis je de concentratie? Ik zelf heb dat laatste, kan mn aandacht niet lang bij iets houden nog. Wordt vanzelf beter, en tot die tijd zoek ik dingen die gedachtenloos kunnen. Beetje films kijken, en ik heb kleurboeken voor volwassenen, dat leekme altijd wat suf maar merk dat t me ontspant nu. Misschien ook iets voor jou om te proberen?

afbeelding van wilj@nneke

Geplaatst door wilj@nneke op 02/02/2018 - 18:31

Lid sinds 14 jun 2012

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Champix.

Hoi allemaal, ik ben ook mee verkast. Ben alleen moe, zware dag achter de rug. Eerst maar even eten...tot straks

afbeelding van Anita 65

Geplaatst door Anita 65 op 02/02/2018 - 18:39

Lid sinds 13 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Hypnose.

Ja Marek, ik kan dat ook amper geloven, we zijn goed bezig he.

afbeelding van Anita 65

Geplaatst door Anita 65 op 02/02/2018 - 18:43

Lid sinds 13 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Hypnose.

Suus

Het is denk ik gewoon het gaan doen, drempelvrees ofzo, misschien ook beetje de vermoeidheid. Ben misschien ook nog steeds een beetje overdonderd dat ik echtniet meer rook. 

Dat boek is echt leuk hoor. 

Die kleurboeken heb ik ook nog ergens liggen, is wel goede afleiding maar ook dat moet ik gewoon doen. Ik weet wel als ik eenmaal ga dan ga ik als een malle, hihi, komt wel. 

 

afbeelding van Santé

Geplaatst door Santé op 03/02/2018 - 10:36

Lid sinds 14 jan 2018

6 jaar 6 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hallo allen, 

Ik ben dr ook weer bij! Niet veel te melden. Gisteren een gezellige vrijdagmiddagborrel gehad. Ik voelde het verslavingsmonster wel trekken, maar ik hem hem compleet genegeerd. Goed om te weten dat ik dat ook kan. 

@anita, dit is misschien ook voor jou het juiste moment om je huis te verbouwen. Wij hebben hier de gang onder handen genomen. Verveling is er niet. Er is nl altijd de gang... haha..

Wens jullie weer een hele fijne rookvrije dag toe! 

Reactie toevoegen

Pagina's