Stoppers maart 2016

afbeelding van Jos Verbeek

Geplaatst door Jos Verbeek op 03/03/2016 - 10:21

Lid sinds 02 mrt 2016

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hij was er nog niet dus ik dacht, laat ik er voor maart is een aanmaken.

Afgelopen dinsdag (1-3-2016) heb ik om 16.30 uur mijn laatste sigaret gerookt. Ik was nog van plan een nieuw pakje shag te kopen, maar toen ik bijna bij de winkel was dacht ik: Ik doe het niet meer ook! Ik kap er mee!

Natuurlijk liep ik er al wel wat langer over na te denken. Vooral over hoe ik dit zou gaan doen, maar uiteindelijk gewoon "Cold Turkey" gestopt! Ik rookte ongeveer in 5 dagen een pakje shag op. Dat is 10/12 sigaretten per dag.

Het van de sigaretten afblijven valt me tot op heden heel erg mee. Wel heb ik een beetje last van ontwenningsverschijnselen. Ben wat sneller moe en had het gisteren avond na het douchen erg warm. Vannacht om 1:00 uur werd ik badend in het zweet wakker!

Ben benieuwd of er deze week al meer zijn gestopt en wat hun ervaringen zijn.

Gr. Jos

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 03/03/2016 - 17:46

Lid sinds 29 feb 2016

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Jos, ik heb me na 4 jaar ook weer aangemeld hier. Destijds had ik er baat bij maar het ging helaas toch mis na een paar maanden. Ik heb mijn laatste pakje. De rook ik op en dan stop ik er ook mee . Ik heb wel het idee dat de maandclubs veel kleiner zijn geworden maar dat maakt niet uit. Ik zie nog steeds bekende namen hier in de korte tijd dat ik er weer op zit. Wat me ook opvalt is dat mensen die al jaren gestopt zijn hier toch ook nog steeds inloggen. Morgen ga ik naar een vriendin in Helmond die nu met champix 2 dagen is gestopt. Tot later. Peter

afbeelding van ytje

Geplaatst door Yvondv op 03/03/2016 - 19:56

Lid sinds 01 feb 2014

10 jaar 2 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Hai Jos,

Goed dat je een nieuwe maandgroep heb aangemaakt, nog beter dat je gaat stoppen!

Peter en Jos heel veel succes! Gaat zeker lukken!

 

afbeelding van Ilse B

Geplaatst door Ilse B op 03/03/2016 - 21:14

Lid sinds 03 mrt 2016

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinekauwgom.

Hallo allemaal,

Fijn dat ik hier lotgenoten heb gevonden.

Net zoals jullie ben ik ook gestopt met roken. Na 24 jaar stevig te hebben gerookt (15-20 sigaretten per dag), ben ik er nu echt klaar mee !

Afgelopen dinsdag 1 maart heb ik rond half 9 's avonds mijn laatste peuk gerookt. Ik liep al langer rond met het idee te stoppen, maar door mijn prive situatie (burn-out) leek me dat eerder niet zo een goed plan. Nu was ik er opeens helemaal klaar mee en ben ik dinsdag in plaats van naar de kiosk waar ik altijd mijn pakjes sigaretten haal een paar meter verderop bij de drogist naar binnen gestapt om zuigtabletten te halen. Kauwgom gebruik ik normaal al nooit dus nu ook niet, maar een zuigtablet vond ik wel een redelijk hulpmiddel.De medewerkster van de drogisterij was gelukkig een ervarings deskundige (ex-rookster) en adviseerde me om naast de tabletten ook iets van valeriaan te slikken om net het topje van de spanning/stress af te halen de eerste dagen.

Het pakje wat ik nog had heb ik dinsdag opgerookt en direct daarna ben ik begonnen met de zuigtabletten en valeriaan.

Tot nu toe gaat het stoppen me redelijk goed af, al heb ik wel een wat onrustig gevoel, wat last van hoofdpijn en "opvliegers"cq plotseling behoorlijk warm en weet ik soms niet wat ik met mijn handen moet doen. Ik slik hooguit 4 zuigtabletten per dag en 2 tabletjes valeriaan en dit gaat goed. De positieve effecten begin ik zelfs na 2 dagen al te merken: ik proef en ruik beter !

Om echt schoon schip te maken heb ik vandaag alle kleding waar een rook geur in hing gewassen, mijn huis gelucht en een lekker geurtje in het stopcontact geplugt. Morgen ga ik soppen en boenen om nog verder de herinnering aan mijn rokende leven te proberen uit te wissen.

Hopelijk lukt het me om het vol te houden, want eerdere pogingen om te stoppen strandden na een paar weken. Komend weekend en volgende week zullen sowieso wel een uitdaging worden, want dan zullen er weer rokende mensen in mijn directe omgeving opduiken.... met de verleiding voor mij om toch weer gezellig mee te gaan een sigaretje roken.

afbeelding van krekeltje

Geplaatst door krekeltje op 04/03/2016 - 07:29

Lid sinds 04 jul 2011

10 jaar 4 maanden geleden gestopt

hallo Maart sToppers

 

Wens jullie alle succes toe het is niet gemakkelijk maar wel te doen, je krijgt er gewoon heel veel voor terug.

 

afbeelding van Jos Verbeek

Geplaatst door Jos Verbeek op 04/03/2016 - 09:38

Lid sinds 02 mrt 2016

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi allemaal! Bedankt voor jullie reacties. En inderdaad, we kunnen het!

Gisteren avond was mijn eerste echte proef (biertje gedronken in de voetbalkantine). Gelukkig geen enkel moment getwijfelt om er een op te steken. De ontwenningsverschijnselen ('s nachts zweten) waren er vannacht ook niet en om eerlijk te zijn begin ik er al een beetje aan gewend te raken om een niet-roker te zijn! En dat voor iemand die toch zeker 15 jaar heeft gerookt.

Het niet-roken (stoppen) gaat me tot op heden prima af. Misschien dat ik nog wel moeilijke momenten ga krijgen, maar dit pakt alvast niemand me meer af.

 

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 04/03/2016 - 11:37

Lid sinds 29 feb 2016

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

We gaan er met z'n allen voor. Ik rookte een pakje per dag en soms ook wel meer. Het is waanzin want als ik jullie zou vragen om mij zomaar elke dag € 6,40 te geven dan zouden jullie me voor gek verklaren. Waarom geven we het dan wel uit aan iets dat ons kapot maakt? Mijn motto is: geniet van de liefde, niet van de sigaret.

afbeelding van Jos Verbeek

Geplaatst door Jos Verbeek op 04/03/2016 - 12:58

Lid sinds 02 mrt 2016

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Wow Antony, dat zijn flink wat bijwerkingen. Gelukkig blijft het meeste mij voorlopig nog bespaard. 

In ieder geval heel veel succes. Je zal hier toch doorheen moeten helaas!

 

afbeelding van Jette

Geplaatst door Jette op 06/03/2016 - 09:10

Lid sinds 05 jan 2016

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

Heel veel succes allemaal! Ben nu 2 maanden gestopt en ik moet zeggen, je krijgt er veel voor terug. Als het moeilijk is, probeer het toch van de positieve kant te bekijken  - dan wordt het minder moeilijk.

@ Ilse B.: Ik ben ook met zuigtabletten gestopt. Heb er een nico-vrije e-sigaret bij gerookt. Na 5 dagen had ik allebei niet meer nodig. Ik vond het daarmee heel goed gaan. Succes! Het gaat zeker lukken.

afbeelding van Ilse B

Geplaatst door Ilse B op 06/03/2016 - 20:50

Lid sinds 03 mrt 2016

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Nicotinekauwgom.

Hallo mede stoppers, hoe gaat het met jullie ? Houden jullie het een beetje vol en hoe gaat het met de ontwennings verschijnselen ?

Gelukkig ben ik de afgelopen dagen goed door gekomen en heb ik de eerste sociale vuurdoop vandaag goed doorstaan.

Vrijdag en gisteren merkte ik wel dat mijn humeur wat wisselvallig was, ik geen behoefte had aan gezelschap of activiteiten buitenshuis en ik moeite had met slapen, maar de onrust die ik in mijn lijf had heb ik wel op een positieve manier weten in te zetten: mijn huis is brandschoon en gisteren heb ik mijzelf een soort "huis wellness verwendagje" cadeau gedaan als beloning voor het doorbijten de afgelopen dagen.

@ Jette: bedankt voor je bemoedigende en positieve woorden. Klaarblijkelijk ben ik dus niet de enige die zich niet aan de doseer instructies op de verpakking van de zuigtabletten houd. Volgens de verpakking zou je elke dag 9 tabletten mogen, maar vandaag heb ik er maar 2 genomen ! Het is nu dag 4, dus morgen zal ik waarschijnlijk ook 2 of zelfs nog minder hoeven in te nemen om rustig de dag door te komen.

Hebben andere stoppers trouwens ook inmiddels het idee cq de ervaring dat smaak en reuk verbeterd zijn en de behoefte naar gezonde voeding en drinken toe neemt ? Ik heb zowaar fruit gekocht terwijl ik dat voorheen nooit at en stond straks bij een verjaardags borrel aan de spa blauw met citroen terwijl ik normaal mijn hand niet omdraaide voor een paar glazen witte wijn of cola ! Ook alle gefrituurde spullen heb ik aan me voorbij laten gaan. Op een of andere manier heb ik totaal geen behoefte meer aan ongezonde spullen. Heb echt t gevoel dat ik aan het detoxen of ontgiften ben.

Anyway, iedereen heel veel succes en hopelijk gaan we het allemaal vol houden !

afbeelding van Peter-chess

Geplaatst door Peter-chess op 06/03/2016 - 21:30

Lid sinds 29 feb 2016

6 jaar 7 maanden geleden gestopt met Cold Turkey.

Vandaag niet gerookt maar met veel moeilijke momenten. Gisteren een wegwerp e sigaret gekocht maar daar moet ik heel diep mee inhaleren om wat nicotine binnen te krijgen. We gaan gewoon verder.

afbeelding van Jette

Geplaatst door Jette op 06/03/2016 - 23:39

Lid sinds 05 jan 2016

8 jaar 3 maanden geleden gestopt met Nicotinell.

@ Ilse: Ik denk dat de aanbevolen hoeveelheid zuigtabletten niet bindend is. Ze willen immers ook verdienen. Denk dat het het beste is om zo min mogelijk te nemen, ook misschien afhankelijk, hoe veel je gerookt hebt.

Sterkte in elk geval: het gaat zeker lukken!

afbeelding van Jos Verbeek

Geplaatst door Jos Verbeek op 07/03/2016 - 13:29

Lid sinds 02 mrt 2016

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Ik heb het weekend ook weer prima overleefd. En nogmaals: het verbaast me nog steeds hoe weinig moeite ik heb om van de sigaretten af te blijven.

Afgelopen weekend zelfs in een kroeg aan de bar gezeten (waar gewoon gerookt werd) zonder ook maar te twijfelen om een sigaret te pakken.

Wel heb ik nog steeds last van 1 ontwenningsverschijnsel en dat is slecht slapen. Val redelijk makkelijk in slaap, maar wordt per nacht zeker 10 keer wakker waardoor ik niet echt uitgerust wakker word. Hoop dat dat snel over gaat.

afbeelding van krekeltje

Geplaatst door krekeltje op 08/03/2016 - 08:26

Lid sinds 04 jul 2011

10 jaar 4 maanden geleden gestopt

@Anthony heb ook mijn hele leven gerookt ben nu 64 jaar, weet wat je voelt voor mij was het ook een must om te stoppen, nicotine pleisters zijn voor mij wel een uitkomst geweest, als je die gebruikt zoals beschreven staat ben je 3 maanden gestopt het haalt echt de scherpe kantjes van het stoppen af

sterkte en succes

afbeelding van Jos Verbeek

Geplaatst door Jos Verbeek op 08/03/2016 - 12:19

Lid sinds 02 mrt 2016

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Hoi Anthony. Blijven volhouden hoor! Wellicht heb je inderdaad iets aan de boven genoemde tips om nicotine vervangers te gebruiken. Dan is de verandering voor je lichaam misschien beter op te vangen.

afbeelding van Jos Verbeek

Geplaatst door Jos Verbeek op 08/03/2016 - 12:21

Lid sinds 02 mrt 2016

8 jaar 1 maand geleden gestopt met Cold Turkey.

Vanmiddag om 16:30 uur ben ik officieel een week gestopt met roken!

Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn besluit om te stoppen. Wel heb ik nog last van wat bijwerkingen, maar tot op heden valt het allemaal mee. Heb nu alleen last van slechte nachtrusten (vaak wakker worden) en begin sinds gisteren veel slijm op te hoesten wat gepaard gaat met keelpijn. Ik neem aan dat dit allemaal over een week of 2 wel over zal zijn.

Reactie toevoegen

Pagina's